Sportbloggar

Soccer Blog

Med ett sådant stort sportintresse man kan hitta i Sverige är det inte undra på att det finns en hel del som väljer att blogga om sin favoritsport. Här tänkte vi tipsa om ett par sportbloggar som helt klar är värt att ta sig ett titt på.

Det förvånar nog ingen att höra att de största sporterna i Sverige är Fotboll, Hockey och friidrott, i den ordningen, så det kommer att bli våra tips för denna artikel.

Fotboll

Det är tämligen enkelt att hitta en blogg om fotboll idag, faktum är att de flesta stora nyhetstidningssajter har någon som bloggar om fotboll, på Aftonbladet är det Robert Laul som sköter Fotbollsbloggen.  För den som är speciellt intresserad av Perimer League kan vi verkligen rekommendera Olas Spelblogg, en mycket välutförd blogg med tips om oddsen för uppkommande matcher.

Hockey

Precis som för fotbollsbloggar så hittar man en hel del sådana på nyhetssajter. Utöver dessa finns det även en mycket bra hockeyblogg på svt.se, som sköts av Marie Lehmann, Cecilia Edström och Dusan Umicevic. Vi vill även tipsa om Dragskott.nu, en av Sveriges största fristående hockeybloggar. Den fokuserar mest på HockeyAllsvenskan, Elitserien och Division 1 hockey. Den är inte bara rikt på fakta utan även mycket underhållande.

Friidrott

Detta involverar ju naturligtvis mer än en sport men allt som allt slår inte intresset för friidrott varken fotboll eller hockey. Men det betyder naturligtvis inte att det är mindre intressant för gemene man att läsa en blogg om friidrott. Lustigt nog har vi faktiskt en officiell blogg för svensk friidrott, känd helt enkelt som Friidrottsbloggen, helt klart värt en titt om man gillar ämnet. Utanför denna stöter man mest på personliga bloggar om friidrott och det är väl kanske inte av lika stort intresse för allmänheten, men har man intresset kan man alltid bara söka efter ”friidrott” och ”blogg” och se om man hittar något man gillar.