Resehandböcker

ResehandbokResor är något som vi alla tycker om, och givetvis finns det därför massor av publikationer, hemsidor, reportage och böcker om olika resmål i världen. Vi tänkte tipsa om några som vi tycker förtjänar sina namn.

Reportage och info

Reportage och info om olika resmål finns det gott om – med varierande kvalitet skall sägas. Något som håller hög kvalitet, tycker vi, är Aftonbladet resa, som har ett stort arkiv av olika resmål med mycket info. Måhända är en del av artiklarna lite väl tillspetsade med information om specifika resebolags resor, men det är ofta välskrivna och informativa reportage som ger bra grundinformation. Väljer man dessutom att använda sig av deras plustjänst så ökar utbudet och det blir mycket mer ingående och djupare artiklar. Men det är en annan femma.

Specifika hemsidor

En del hemsidor, exempelvis från mer specifika researrangörer brukar kunna vara väldigt informativa om just specifika resmål. Som exempel har vi valt Swetours.com, en researrangör som specificerat sig på resor till Costa Rica. På deras sida hittar du allt du behöver veta och lite till om just Costa Rica. Fördelen med sådana sidor är att du inte behöver navigera runt för att söka det du letar efter, de handlar bara och endast om det du vill veta. Vi tycker denna sida är ett utmärkt exempel eftersom du kan hitta så mycket information och för att det kommer ifrån personer som genuint känner till, och vet vad de pratar om.

Lonely Planet

Om det finns någon Rolls Royce  bland resehandböcker så är det böckerna som ges ut av Lonely Planet. Förutsatt att du är engelskspråkig så finns det oändligt med information på deras hemsida om i princip alla tänkbara resmål. Boendekostnader för olika standard, matkostnader, faror, attraktioner, ät inte detta, och så vidare. Vill du istället ha all information i bokformat så finns många av böckerna utgivna på svenska och får nog ses som den ultimata guideboken utanför internet.