Läsa om sport

Sport

Sport är ett av vårt samhälles stora intressen och förströelse. Människor sluter upp i tusental för att se på matcher, supporta sina lag, glädjas med segrar och lida vid nederlag. Intresset att läsa om sport är således stort, och idag ska vi ge några tips om detta.

Svenskafans.com

Vårt första tips är Svenskafans.com som är en sida som går efter mantrat ”av fans för fans”. Det mantrat har man utgått ifrån sedan 1999 då sidan skapades. Det handlar alltså om fans som engagerar sig i sina klubbar och sporter. Det redaktionella materialet på denna sida kommer just från fansen själv och det är vad som gör Svenskafans unikt. Det finns alltid två sidor, två utfallsvinklar av en match som spelas eftersom du får båda lagens supportrars åsikter och insikter. Det blir unikt också på så sätt att skribenten har större frihet till åsikter om både det egna laget och motståndarna. I vanlig journalistik ska det som bekant vara så neutralt som möjligt.

Sedan starten så har Svenskafans.com växt till att bli en samlingsplats för cirka 300 000 unika besökare varje vecka som läser material som publicerats av cirka 300 klubbredaktioner med fler än 1000 redaktionsmedlemmar som brinner för sina klubbar.

Betsafe

Betsafe.com är som många kanske vet en sida där du kan spela både sport-, poker- och casinospel online. Men där finns också mycket information att hämta om diverse sporter, turneringar och matcher. Förutom den blogg som finns på sidan som brukar innehålla intressanta artiklar om exempelvis internationell fotboll så går det även att läsa in information om olika typer av sporttävlingar utifrån de odds som satts. Vill man exempelvis se på ett ungefär vad man kan förvänta sig av en fotbollsmatch så kan man göra det genom att kontrollera skillnaderna i oddssättningen. För att förtydliga så betyder det att om ett lag har väldigt lågt odds och motståndaren har ett högt odds så kan man förvänta sig att ett av lagen kommer att dominera matchen.

Journalistbloggar

Något annat som är formidabelt att vända sig till om man vill få bra analyser av olika sporthändelser är bloggar skrivna av sportjournalister. Den kanske bästa om man är intresserad av fotboll är förmodligen Simon Bank och Erik Nivas blogg på Aftonbladet.se. I bloggen tar de oss med bakom kulisserna i världsfotbollen såväl som svensk fotboll. Här får du också skarpa analyser av händelser och stora matcher.