Ordna med bra belysning vid din läshörna

Att ha en mysig läshörna där du kan krypa upp i en fåtölj eller soffa och slappna av är viktigt. För att kunna njuta av en bok ordentligt är bra belysning a och o. Handla något här för att göra läshörnan ännu bättre, så att du kan hålla en bra bok i handen och drömma dig iväg till en annan värld.

Viktigt med bra belysning då du läser

Även om det är en myt att synen blir sämre då du läser utan belysning så är belysningen viktig. Dina ögon blir snabbt trötta om det är för mörkt. Om du läser i dåligt ljus en längre tid kan det leda till huvudvärk.

På sommaren har du chans att få in mycket dagsljus, vilket är bra då du läser. Vinterhalvåret däremot är ju som alla vet mycket mörkare och dagsljus får vi endast några få timmar per dag.

Lamporna du kan välja mellan är många i handeln och därför kan beslutet vara svårt att ta. Vad du bör tänka på med läshörnan är att ljuset ska kunna riktas mot boken.

Sedan har vi ju även valet av glödlampa. Idag finns det väldigt många alternativ även där. Ljuset kan vara starkt, lampan el-snål eller så kan ljuset vara gulare. Det kan du välja efter preferens.