För dig som bor i Västerås och ska börja gymnasiet

När du går på högstadiet i nionde klass har du ett viktigt val som du måste ta. Det är nämligen då du ska välja vilket gymnasium och vilken utbildning du ska spendera nästkommande tre år på. Att välja rätt är viktigt men det är inte hela världen om det skulle bli fel. Det går alltid att byta inriktning eller skola när du blir äldre.

Om du är osäker på vad du vill jobba med efter skolan är det bra att välja en utbildning som ger dig många val. Natur- och samhällsvetenskapsprogrammet är två breda utbildningar som ger dig många möjligheter. Du får dock räkna med att studera vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet.

Vet du vad du vill bli kan du välja det programmet på direkten. Det finns många utbildningar där du får en ren yrkesutbildning såsom inom hotell- och restaurang, bygg, barn och fritid med mera.

Läs på om de olika programmen innan du väljer

För att ditt val ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du är påläst. Vill du veta mer om olika program kan du läsa mer på kunskapsgymnasiet.se. Där finns det mycket nyttig information att inhämta.